Azhar Ariff Photography-Commercial Assignments, Weddings & etc.

By: Azhar Ariff

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 24-Dec-2007 06:59 Email | Share | Bookmark
Mohsin & Shida

Thanks to Zuhrie for organising this outing, kami dapat menjalankan sesi experiment untuk "Urban Outdoor Wedding Photography", pada hari ni Ahad 23-DEC-2007 dari 9am-1pm+ (lebih kurang).

Kami bermula dari Masjid Jamek, then naik LRT ke Setiawangsa, patah balik ke Ampang Park>Masjid Jamek, dan akhir skali di Stesen Keretapi KTM.

Konsep kali ni adalah extension dari sesi2 shoot wedding belakang kedai dan tepi2 longkang.

Konsep: "Urban Outdoor Wedding"
Keterangan: Kami nak "isolate"kan couple pengantin daripada environment, and to show that when they're together, the world is just the two of them, in their own bubble. The only thing that matters is just them. Itu sahaja. Oleh itu, sesetengah gambar menggunakan lighting low-key (gelap) dan sesetengah lighting ada balance dengan ambient exposure.

Sebelum apa-apa,
Major Credits go to:
1. Zuhrie (for organising this outing, dari cari talent, baju & logistics)
2. Mohsin & Shida (pengantin/model yang teramat sporting dan tak cair dalam terik matahari)
3. Azlie (make-up artist & stylist, yang made sure the models are ready for shoot)
4. Bob (production assistant, orang kuat grip light)
5. Kerol/kielliena (production assistant, orang kuat behind the scenes & angkat beg lighting)
6. Andaman Adreen http://andamanadreen.fotopages.com for the wardrobe yang dipakai oleh Mohsin & Shida

Equipment:
1. 2 x Canon 550 EX, trigged with china-made radio transmitters & receivers+lightstand.
2. Camera + lens biasa masing2.
3. Polaris lightmeter.

Nak cakap banyak tak tau, jadi ni saya posting dulu first set of processed images.





Ni Zuhrie, tengah shoot. Background is OCBC Building di sebelah Masjid Jamek, KL. Pakai 1 light, dipegang oleh orang kuat kami, Bob.

ISO200, 1/125s, f10 + flash tak ingat, tapi rasanya 1/16th power at 50mm zoom.




Ni set gambar kat background merah. Mcm Zuhrie punya set.


Ni gambar "behind the scenes", masa shoot background merah. Kalau perasan, kami pakai satu light sahaja. Dan beg raket badminton/tennis cap "apacs" (2nd hand) biru kat lantai dekat light tu lah beg lighting kit kami. Sempoi je. Travel light. Zuhrie (baju hitam tengah) tgh review gambar, Kielliena (kerol) tgh shoot (kiri) sementara Bob standby dengan light.


Ni gambar kat background jalur-jalur. Credits to Zuhrie. Ni idea dia nak shoot for the shadows daun-daun.


Ni dia "behind the scenes". Location selebet, tapi gambar cun. Shoot pakai ambient light sahaja kat tepi tong sampah.


Apa kami posting kat sini adalah untuk men"demonstrate"kan bahawa dengan sedikit kreativiti sahaja, kita boleh tukar any bad location to a fantastic outdoor location untuk wedding photoshoot kita.

Ni dia crew NINJA kami. Minum jap sebelum next session naik LRT.
Dari kiri: Bob, Zuhrie, Mohsin, Shida, Azlie, Kerol(Kielliena)


Ni saya posting lagi sket gambar sekitar Masjid Jamek. Saya cuba gunakan leading line dan existing copywriting daripada advertising board untuk tambahan main-main kata dalam gambar ni.





Last kopek lintas jalan sebelum break for next session. "Mengharungi segalanya bersama ke masa hadapan"


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net